تجهیزات آتش نشانی از قبیل جعبه و قرقره (هوزریل آتش نشانی)، نقش بهسزایی در افزایش ایمنی یک ساختمان در برابر حریق ایفا میکند. معمولا این تجهیزات درون جعبه آتش نشانی نگهداری میشوند. در این صورت در طی سالها، دچار آسیب و یا اختلال در عملکرد نمیشوند.
فرآیند طراحی و ساخت یک جعبه آتش نشانی اگر مهمتر از تجهیزات داخل آن نباشد، کم اهمیتتر از آنها نیست. یکی از موارد مهمی که در ساخت یک جعبه آتش نشانی باید در نظر گرفت، استفاده از قطعات با کیفیت است . یکی از این قطعات کوچک اما در عین حال مهم لولا است. در این مقاله میخواهیم در خصوص انواع لولای مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی صحبت کنیم. آنچه در این مقاله میخوانیم:
- معرفی انواع لولای بهکار رفته در جعبه آتش نشانی
- مقایسه لولاها از نظر مقاومت
- ویژگیهای لولای جعبه آتش نشانی
معرفی انواع لولای بهکار رفته در جعبه آتش نشانی
تولیدکنندگان تجهیزات آتش نشانی از لولاهای مختلفی برای اتصال درب جعبه آتش نشانی به بدنه آن استفاده میکنند. در ادامه سه نمونه از لولاهای پرکاربرد در این صنعت را معرفی میکنیم.
انواع جعبه آتش نشانی
لولای کتابی:
لولای کتابی و یا لولای تخت یکی از مقاومترین لولاهایی است که تولیدکنندگان تجهیزات آتش نشانی از آن استفاده میکنند. این لولا به صورت روکار نصب میشود. به همین دلیل گاهی آن را لولای روکار نیز مینامند.
لولای روکار اغلب با پوشش آبکاری تولید میشود. پوششهای آبکاری چند مرحلهای، لولاهای کتابی را در برابر شرایط محیطی، مقاوم میکند.
لولای مخفی:
لولای مخفی نمونه دیگری از لولاهایی است که برخی از خریداران خواهان آن هستند. این لولا همانطوری که از نامش پیدا است، به صورت توکار و مخفی نصب میشود. به همین دلیل جعبهای که به این لولا تجهیز میشود، ظاهر زیبایی داشته و اقبال فراوانی در بین مشتریان دارد.
در هنگام بسته شدن درب جعبه آتش نشانی، لولای مخفی کاملا پنهان میشود.
لولای گازور:
نوع سوم لولایی که در جعبه آتش نشانی مورد استفاده قرار میگیرد، لولای گازور است. این لولا نیز همانند لولای مخفی به صورت توکار نصب میشود. لولاهای گازور در ساخت جعبه آتش نشانی، کمتر از سایر لولاها مورد استفاده هستند.
مقایسه لولاها از نظر مقاومت
در بندهای قبلی در خصوص سه نوع لولای مورد استفاده در جعبه صحبت کردیم. اما کدام لولا از مقاومت مکانیکی بالاتری برخوردار است؟
در میان این سه نوع لولا، آن لولایی که از قطعات ظریف، حساس و ساختار سادهتری تشکیل شده باشد، مقاومت و استحکام بیشتری نیز دارد. لولای کتابی این ویژگیها را دارد. بنابراین این لولا از مقاومت بیشتری نسبت به دو نوع دیگر (مخفی و گازور) برخوردار است. شاید برخی از معماران مینیمالیست، ترجیح بدهند لولای جعبه آتش نشانی مخفی باشد. از این رو آنها جعبههایی با لولای مخفی و یا گازور (توکار) را انتخاب میکنند. اما لولای مخفی به مراتب مقاومتر از لولای گازرو است.