دسته‌بندی نشده

اولین شیلنگ ضد اسید مورد تائید موسسه UL

ایمنی در برابر حریق، یکی از مفاهیم اساسی در صنایع امروزی به شمار می‌رود و صاحبان صنایع خرد و کلان، به این مسئله کاملاً واقف هستند. یکی از وجوه ایمنی در برابر حریق، تجهیزات آتش نشانی مختلفی است که وظیفه کنترل و اطفا حریق را بر عهده دارند؛ تجهیزاتی که بر اساس استانداردهای روز دنیا طراحی، تولید و به کارگیری می‌شوند. یکی از این تجهیزات مهم که در سیستم‌های اطفای حریق صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، شیلنگ‌های آتش‌نشانی هستند که برای انتقال آب در عملیات اطفای حریق مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. محصولی که در مدل‌های مختلف و در سایزهای گوناگون، توسط تولید کنندگان، طراحی، تولید و روانه بازار می‌شود. در این نوشتار قصد داریم در خصوص اولین شیلنگ‌های ضد اسید ایرانی مورد تایید موسسه UL که توسط شرکت آریا کوپلینگ  ارائه شده است، صحبت کنیم. اگر تمایل دارید با این محصول جدید شرکت آریا کوپلینگ آشنا شوید، با ما همراه باشید.

انواع شیلنگ‌های آتش نشانی

امروزه در صنعت آتش نشانی، انواع شیلنگ‌های آتش نشانی وجود دارد، که هر یک وظیفه خاصی را برعهده دارند. نمونه‌ای از شیلنگ‌های آتش نشانی برای مکش آب از منابع مختلف کاربرد دارند؛ برخی برای انتقال آب در عملیات اطفای حریق جنگل‌ها کاربرد دارند؛ برخی دیگر، طوری طراحی شده‌اند که افراد عادی و آموزش ندیده هم بتوانند به راحتی از آن برای کنترل حریق استفاده کنند؛ بعضی هم شیلنگ‌هایی هستند که به صورت تخصصی در صنایع مختلف همچون صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در اینجا قصد نداریم یک تقسیم بندی جامع از شیلنگ‌های آتش نشانی را ارائه دهیم. بلکه می‌خواهیم به دو دسته مرسوم شیلنگ‌های آتش نشانی، که برای تخلیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره کنیم. دسته اول به شیلنگ‌های نیمه سخت معروف هستند که در تجهیزاتی که برای کاربران عادی و غیر آتش‌نشان طراحی شده اند، کاربرد دارند.

دسته دوم، شیلنگ‌هایی هستند که به طور تخصصی توسط آتش‌نشانان برای اطفای حریق مورد استفاده قرار می‌گیرند، که با نام شیلنگ‌های تاشونده یا شیلنگ‌های تخت شناخته می‌شوند. در ادامه هر یک از این دو دسته را شرح می‌دهیم.

شیلنگ آتش نشانی نیمه سخت چیست؟

شیلنگ آتش نشانی نیمه سخت، نوعی از شیلنگ‌های آتش نشانی است که در ابزاری به نام هوزریل آتش نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیلنگ به گونه‌ای طراحی شده است که همواره می‌تواند حاوی آب باشد.

به عبارت بهتر، این نوع از شیلنگ‌های آتش نشانی، این امکان را در زمان بروز حریق به افراد حاضر در محل حادثه می‌دهند، تا بتوانند به راحتی و سهولت هرچه تمام‌تر از آن برای کنترل حریق استفاده کنند (در واقع برای به کارگیری این شیلنگ، نیازی به تشریفات خاصی نیست). این شیلنگ‌ها معمولاً از سه لایه مختلف تشکیل می‌شوند.

به عنوان مثال، محصول تولید شده در برخی از شرکت‌ها دارای دو لایه داخلی و بیرونی از جنس پی‌وی‌سی و یک لایه میانی تقویتی از جنس پلی استر هستند. این سه لایه با چسبندگی بالا بر روی هم قرار می‌گیرند و شرایطی را ایجاد می‌کنند که این محصول آزمون‌های مختلف استانداردی را پشت سر بگذارد.

برای آن دسته از خوانندگانی که با هوزریل آتش نشانی آشنایی ندارند، باید بگوییم که هوزریل یک قرقره به همراه شیلنگ آتش نشانی است که در اکثر ساختمان‌های امروزی یافت می‌شود. این محصول از ۵ قطعه اصلیِ شیر توپی، شیلنگ رابط، قرقره مجهز به سیستم آبرسان داخلی، شیلنگ نیمه سخت و نازل تشکیل شده است.

در زمان بروز حریق، کاربر می‌تواند شیلنگ این تجهیز را به سمت محل حریق بکشاند و در همان لحظات ابتدایی و با باز کردن نازل، آب را به دو صورت اسپری و جت بر روی حریق تخلیه و بدین صورت حریق را اطفا نماید.

شیلنگ آتش نشانی

شیلنگ تخت آتش نشانی چیست؟

شیلنگ تخت یا شیلنگ تا شونده، نوع دیگری از شیلنگ‌های آتش نشانی است که برای آتش‌نشانان و افراد آموزش دیده طراحی شده است. این محصول حجم و دبی بالاتری از آب را در اختیار تیم عملیات آتش نشانی قرار می‌دهد. همچنین برای استفاده از این نوع شیلنگ آتش نشانی، نیاز به اقدامات و تشریفات خاصی است که افراد عادی و غیر آتش‌نشان به سختی می‌توانند از پس آن برآیند. بنا بر همین دلایل که عنوان شد، این شیلنگ به یک ابزار تخصصی برای آتش‌نشان و تیم عملیاتی تبدیل شده است.

نکته‌ای که لازم است در اینجا عنوان شود این است که، برخلاف شیلنگ‌های نیمه سخت، شیلنگ تخت آتش نشانی در حالت باز نشده نمی‌تواند حاوی آب باشد. تنها در صورتی اجازه جاری کردن آب در این شیلنگ‌ها را داریم که شیلنگ به طور کامل بر روی زمین پهن شده باشد.

شیلنگ‌های تخت یا تا شونده، خود به چند دسته مهم تقسیم بندی می‌شوند. دو دسته مهم این شیلنگ‌ها، شیلنگ‌های ضد اسید و شیلنگ‌های برزنتی هستند. در ادامه در خصوص شیلنگ‌های برزنتی و شیلنگ‌های ضد اسید مطالبی را عنوان می‌کنیم.

شیلنگ تا شونده برزنتی

شیلنگ‌های آتش نشانی تا شونده برزنتی، محصولاتی هستند که کاربرد فراوانی در سامانه‌های آتش نشانی هر کشور دارند. امروزه از این محصولات به طور گسترده در فضاهای شهری و صنعتی، برای انتقال آب در عملیات اطفای حریق و یا مانورهای تمرینی استفاده می‌شود. این شیلنگ‌ها دارای دو لایه داخلی و بیرونی از جنس EPDM و پلی استر هستند.

برای استفاده بهتر از شیلنگ‌های آتش نشانی تا شونده، از نگهدارنده‌های مختلفی استفاده می‌شود. نگهدارنده‌های شیلنگ‌های تا شونده می‌توانند یک سبد معمولی، قرقره و یا رک باشند. قرقره‌ای که شیلنگ‌های تا شونده بر روی آن قرار می‌گیرند، به سیستم آبرسان داخلی مجهز نیستند! اما برای سهولت کار، کوپلینگ‌های شیلنگ خور آلمانی یا انگلیسی در دو انتهای این شیلنگ‌ها قرار می‌گیرند و بعد از آن بر روی قرقره پیچیده می‌شوند.

همچنین در جعبه‌ای که قرقره نگهدارنده شیلنگ برزنتی در آن جای می‌گیرد، یک عدد نازل جفت شده به کوپلینگ‌های رزوه‌ای و شیر فلکه‌ای متصل به سیستم لوله ایستاده آتش نشانی جانمایی می‌شود تا در هنگام بروز حریق، آتش‌نشانان از این تجهیزات استفاده و در اسرع وقت، حریق را کنترل نمایند. رک، نگهدارنده حرفه‌ای‌تر شیلنگ‌های برزنتی به شمار می‌رود.

بر خلاف قرقره که شیلنگ بر روی آن پیچیده می‌شود، رک با گیره‌هایی که دارد، شیلنگ را نگه می‌دارد؛ بنابراین استفاده از این وسیله بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از سایر نگهدارنده‌های شیلنگ برزنتی می‌باشد.

هوزرک

شیلنگ تا شونده ضد اسید چیست؟

نمونه دیگری از شیلنگ‌های تا شونده، شیلنگ‌های قرمز رنگی هستند که به شیلنگ‌های ضد اسید معروف شدند. این شیلنگ‌ها برخلاف شیلنگ‌های برزنتی، برای استفاده در محیط‌های خشن با میزان خورندگی بالا طراحی شده‌اند. یک سایت نفتی را در نظر بگیرید. در چنین محیطی که مملو از مایعات و گازهای اسیدی و بازی خورنده است، استفاده از شیلنگ‌های برزنتی یک راه حل خوب به شمار نمی‌رود! در چنین مواردی، بهتر است از شیلنگ‌های ضد اسیدی استفاده کرد که به راحتی در برابر این عوامل خورنده مقاومت می‌کنند.

شیلنگ‌های ضد اسید از سه لایه مختلف تشکیل شده‌اند. دو لایه داخلی و بیرونی این شیلنگ‌ها را لاستیک نیتریل و لایه میانی را  نخ پلی استر تشکیل می‌دهند. یک نوع چسب با قدرت چسبندگی بسیار بالا، این سه لایه را به هم می‌چسباند.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که مراجع مختلفی در سطح دنیا وجود دارند که کیفیت یک شیلنگ آتش نشانی را تایید می‌کنند؛ این مراجع از نظر اعتبار در یک سطح قرار ندارند! یکی از معتبرترین مراجع آتش نشانی در دنیا، موسسه UL آمریکا است.

به طوری که تمام شرکت‌های تراز اول تولید کننده شیلنگ آتش نشانی در دنیا که در کشورهای اروپایی، آمریکایی و بعضاً آسیایی قرار دارند، به دنبال دریافت تاییدیه این موسسه معتبر و نام آشنا هستند؛ اما تنها تعدادی از این تولید کنندگان توانسته‌اند، در لیست مورد تایید این شرکت جای بگیرند. در ادامه قصد داریم تنها شرکت ایرانی دارنده شیلنگ تا شونده ضد اسید با تاییدیه ‏UL را به شما معرفی کنیم.

نخستین شیلنگ ضد اسید UL Listed ایرانی

آریا کوپلینگ، طراح و تولید کننده تجهیزات آتش نشانی، یکی از شرکت‌های پیشرو در صنعت آتش نشانی است. سابقه این شرکت در زمینه طراحی و تولید تجهیزات آتش نشانی، به ۵۰ سال می‌رسد. انواع تجهیزات آتش نشانی، در سبد محصولات این شرکت تولیدی پیشرو قرار دارد؛ به طوری که تاکنون بیش از ۴۰۰ محصول مختلف را در ۹ خانواده کلی به بازار عرضه کرده است.

اخیرا نخستین شیلنگ ضد اسید ایرانی مورد تایید موسسه UL ، توسط شرکت آریا کوپلینگ ارائه شده است. این محصول از بالاترین سطح کیفی در بین تمام محصولات موجود در بازار کشور برخوردار است. نخستین شیلنگ ضد اسید ایرانی یا شیلنگ ضد اسید آریا، در برابر گازها و مواد شیمیایی مقاومت بسیاری بالایی دارد و جهت انتقال پرفشار آب، در حجم بالا به منظور اطفای حریق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایستگاه‌های آتش نشانی صنایع مختلف، به خصوص صنعت نفت ،گاز و پتروشیمی و همچنین سازمان‌های آتش نشانی شهری و صنعتی مستقر در سرتاسر کشور، از جمله مصرف کنندگان این محصول به شمار می‌روند. این محصول در سایزهای یک و نیم اینچ، دو اینچ و دو و نیم اینچ و در متراژ‌های مختلف قابل ارائه به مخاطبان است.

در مورد ویژگی‌های اصلی شیلنگ ضد اسید آریا کوپلینگ در مقاله دیگری به طور مفصل توضیحاتی ارائه خواهیم کرد. اما اجازه دهید در این مقاله برخی از ویژگی‌های این محصول را مرور کنیم.

برخی از ویژگی‌های شیلنگ ضد اسید آریاکوپلینگ

شیلنگ ضد اسید آریا کوپلینگ که مورد تایید موسسه UL نیز می‌باشد، از ویژگی‌های مختلفی برخوردار است. در ادامه به برخی از این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم:

  • فشار کاری تا ۱۷ بار
  • فشار ترکیدگی تا ۵۱ بار
  • تولید شده بر اساس استانداردهای مرجع UL 19 و BS EN 6391
  • دارای سه لایه مجزا (لایه داخلی و لایه خارجی از جنس لاستیک نیتریل رابر و لایه میانی از جنس نخ پلی استر)
  • قابل استفاده در طیف دمایی 20- تا ۷۰ درجه سلسیوس
  • مقاوم در برابر همه شرایط آب و هوایی و مواد شیمیایی
  • قابل استفاده با انواع کوپلینگ‌ها
  • مقاوم در برابر اشعه فرابنفش خورشید
  • مقاوم در برابر اکسیداسیون و خوردگی

نتیجه‌گیری

در این مقاله در خصوص انواع شیلنگ‌های آتش نشانی صحبت کرده‌ایم. همانطور که اشاره شد، دو نوع شیلنگ آتش نشانی نیمه سخت و شیلنگ آتش نشانی تا شونده کاربرد بسیار زیادی در بحث آتش نشانی دارند. همچنین عنوان کرده‌ایم که شیلنگ‌های تا شونده خود به دو دسته شیلنگ‌های برزنتی و ضد اسید تقسیم بندی می‌شوند و شرکت آریا کوپلینگ، طراح و تولید کننده تجهیزات آتش نشانی اطفای حریق، اولین شیلنگ آتش نشانی ضد اسید ایرانی مورد تایید موسسه UL را به بازار عرضه کرده است.


پرسش و پاسخ

شیلنگ آتش نشانی چیست؟

شیلنگ آتش نشانی ابزاری است که برای انتقال آب و سایر سیالات اطفا کننده آتش مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر این اساس، انواع شیلنگ‌های آتش نشانی توسط شرکت‌ها تولیدی و کارخانجات، طراحی، تولید و روانه بازار می‌شود.

 آیا شیلنگ ضد اسید UL Listedدر ایران وجود دارد؟

شرکت آریا کوپلینگ، اولین شیلنگ ضد اسید ایرانی مورد تایید موسسه UL را به بازار کشور عرضه داشته است. این محصول به دلیل کیفیت بسیار بالا، در فضاهای شهری و صنعتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *